tiistai 30. heinäkuuta 2013

Häämatkalle?

Olen matkustanut ala-asteen jälkeen jatkuvalla syötöllä. Siinä vaiheessa isäni perhe muutti ulkomaille ja tavatakseni isäni, piti reissata monta tuntia yläilmoissa. Myöhemmin aloitin kaukosuhteen nykyisen avopuolisoni kanssa ja matkustaminen jatkui. Nykyisin kuljen kolmen paikkakunnan väliä, kun molempien suvut ovat eripuolilla Suomea, ja me itse asumme keskellä. Emme siis ole matkustelleet lomillamme sukulointeja enempää. Kotona on ollut mukava levätä rauhassa.

Ajattelimme kuitenkin, että häämatka voisi olla kiva. Yhteisestä ulkomaanreissusta on jo viitisen vuotta. Pidämme molemmat historiallisista nähtävyyksistä. Viimeksi kolusimme kaikki lähistön rauniot ja patikoimme vuorenrinteillä. Ensimmäisenä molemmille tuli mieleen Egypti ja Etelä-Amerikka, joiden kulttuuri olisi eksoottinen ja historiallisia kohteita riittäisi.

Machu Picchu, Peru
Salah el-Din, Egypti
Ongelma on vain siinä, että olemme mukavuudenhaluisia, ja pidämme teollistuneesta pumpulistamme. Vaadimme riittävän hygieniatason, mukavan sängyn ja hyvän perusturvallisuuden. Nämä vaatimukset rajaavat suurimman osan maapallosta pois. Kaukokohteista Australia olisi erittäin mielenkiintoinen. Lennot alkavat kuitenkin 1100 euron tietämiltä henkeä kohti. Siihen päälle tulee tietysti yöpymis-, ruokailu- ja muut matkustuskustannukset. Totesin miehelle, että mieluummin lennän lähelle halvalla ja yövyn kalliimmalla. Euroopassakin riittää paljon mielenkiintoisia kohteita: Itävalta, Sveitsi, Skotlanti... Saa nähdä, minne päädymme.
Edinburgh, Skotlanti
Wien, Itävalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti