keskiviikko 14. elokuuta 2013

Hups lipsahdus

Kirjoitin aikaisemmin häävieraana olostani, mutta mieleeni ei tullut samalla varoitella tulevia morsiamia ja muitakin juhlijoita intimiteettiä vaanivasta vaarasta: wardrobe malfunction.  Asia palasi mieleeni, kun silitin eilen pesun jäljiltä ensimmäistä juhlamekkoani hääreissulta.

Onneksi olin hieman epäillyt valitun juhlamekon istuvuutta ja pakannut matkalaukkuuni varamekon. Taustaksi kerrottakoon, että laihduin viimeksi kuluneen vuoden aikana viitisen kiloa. Lopputuloksena olkaimeton juhlamekko oli hieman väljä, mutta tuntui pysyvän ylhäällä. Ehdin kävellä pari sataa metriä olkalaukkua kantaen, kun ohikulkijoiden katseet pitenivät. Ihmettelin hetken ja tajusin sitten vilkaista alaspäin. Nännit eivät sentään vielä näkyneet, mutta mekko oli valunut viittä vaille olkalaukun avustuksella.

Tämä morsian ei huomannut valumista ajoissa

Tätä ennen olin ollut hyvin skeptinen vahinkovilautuksen mahdollisuudesta. Kai jokainen huomaa, jos normaalisti peitossa pidetty ruumiinosa pulpahtaa esiin? Katinkontit huomasin. Pikkuhiljaa valuva vaate ei kiinnitä huomiota ja huonosti istuva vaate onnistuu yllättämään kuin taskuvaras konsanaan. Olen vahvasti sitä mieltä, että nämä tilanteet eivät ole noloja. Ne ovat tavallista elämää ja etenkin Suomessa paljasta ihoa ei heti seksualisoida samalla tavalla kuin joissain maailman kolkissa. Tilanteet ovat kuitenkin ei toivottuja ja voivat aiheuttaa ujommille häpeän tunnetta aivan suotta.

Miten ongelmilta vältytään? Istuvuus on ensiarvoisen tärkeää. Erityisesti hääpäivänä morsian on jatkuvasti linssin edessä, eikä varmasti halua huolehtia ennen jokaista otosta vaatteen paikallaan olosta. Jos budjetti suinkin antaa periksi, kannattaa vaate käyttää muutamaa viikkoa ennen häitä ompelijalla. Kun mitat on otettu ja vaate tehty juuri morsiamelle sopivaksi, ei parane laihtua tai lihoa! Oma pukuni istuu muuten kuin valettu, mutta rintani eivät ole riittävän muodokkaat. Riippuen jaksamisestani joko kavennan yläreunaa itse tai kiikutan ompelijalle lähempänä häitä.

Pukuni yläreuna näyttää tältä

Vaatetta kannattaa myös katsoa tarkkaan kirkkaassa valossa ja varmistaa, että mitään ei kuulla läpi. Tummatkin ohuet kankaat paljastavat auringonvalossa ihan kaiken, eikä tätä huomaa itse, mutta valokuvat muistuttavat jälkikäteen.Lyhyet helmat suorastaan kerjäävät ongelmia ja liehuvat helmat voivat pidempänäkin yllättää. Pari kertaa olen huomannut kaupungilla, kuinka olkalaukku hivuttaa liehuvaa helmaa kohti lantiota

Valo on armoton


2 kommenttia:

  1. Täytyypä päivittää uusin lipsahdukseni. Laitoin lauantaina ensimmäistä kertaa päälleni mustan viskoosipaidan. Aamuhämärässä en sitten tullut katsoneeksi paitaa tarkemmin ja huomasin vasta kyläpaikan vessassa, että hienosti kuultaa rintaliivit läpi. Onneksi kyse oli tutusta seurasta, joten en jaksanut asiaa jäädä pohtimaan sen enempää. Enemmän taas hävetti se, että omista virheistään ei tunnu oppivan.

    VastaaPoista
  2. rent wedding dress
    fitted wedding dresses
    Are you tired of searching beautiful wedding dresses and prom dresses with high quality and best fit? gives you a surprise.http://www.britishdress.co.uk/

    VastaaPoista