perjantai 16. elokuuta 2013

Paikkakortit

Jatkoin korttiaskartelua, vaikka en löytänyt kutsukorteissa käytettyä grafiitin harmaata helmiäiskartonkia. Sen sijaan paikkakorttien pohjasta tuli harmahtavan sininen. Isommasta kartongista korttipohjia leikatessa paperileikkuri on hyvä apuväline. Leikkureiden hinnat lähtevät noin 15 euron paikkeilta aina ammattilaiskäyttöön tarkoitettuihin hintaviin. En edes halua tietää, mitä kaksimetrinen laadukas paperileikkuri maksaa. Valmiit korttipohjat ovat sen verran hintavia verrattuna isoon kartonkiarkkiin, että ainakin isoissa häissä leikkurin hankkiminen voi tulla jopa halvemmaksi vaihtoehdoksi.

Harrastelijan paperileikkuri

Paksuja kartonkeja ei kannata taittaa kuten kopiopaperia. Taitteesta tulee huomattavasti siistimpi, kun taitoskohtaan tekee ensin painanteen. Itse käytin mitoitettua leikkuualustaa kohdentamisessa, pitkää viivotinta ja metallista kirjeveistä. Pääasia on, että käytetty veitsi on kapea ja tylppä. Helmiäiskartongin pinta tuntui tosin hieman kärsivän kirjeveitsen alla. Helmiäispinta on niin ohut, että satunnaisesti alla oleva kartonkipohja tuli esille.


Nimet kirjoitin kalligrafiatussilla, koska en ole saanut hankittua oikeanlaista päätä mustekynääni. Tussin jälki oli hieman haalea helmiäispohjalla, joten vahvistin sitä ZIG Millennium -tussilla. Fontin hain google-haulla, ja harjoittelin kirjaimia pari kertaa suttupaperille ennen kortteihin kirjoittamista. Huomaahan teskteistä, että harjoittelu oli vähäistä, mutta laiskuus...



2 kommenttia:

  1. Paperileikkuri on kyllä yksi parhaimmista hankinnoista mitä olen askartelurintamalla tehnyt. Ehkä joskus pitää satsata tuollaiseen laatuleikkuriin, kun on vähän enemmän tilaa säilyttää askartelutarvikkeita.

    VastaaPoista
  2. Kauniit kortit.:-) itsellä on ennestään Fiskarsin 30cm leikkuri johon saa vaihtoteriä.Ajattelin pärjätä sillä.;)

    VastaaPoista