perjantai 12. heinäkuuta 2013

Häätaulu

Isoäitini tekee paljon ristipistotöitä muutaman muun sukulaiseni lisäksi. Minulla on jokaisesta isommasta elämäni juhlasta ristipisto-onnittelutaulu, ja arvasin isoäitini suunnittelevan myös häätaulun tekemistä. Arvoin itsekseni, kehtaisinko esittää toiveen saada valita mallin. Äitini kertoi, että hän oli itsekin valinnut oman häätaulunsa, joten otin asian esille viikonloppuna isoäidillä kyläillessäni. Katselimme Ateljé Margarethan malleja mieheni kanssa. Päätöksentekoa vaikeutti yllättäen hyvin erilainen maku ristipistomallien suhteen. Yleensä makumme käyvät melko kivasti yksiin, mutta tässä tapauksessa jouduimme tekemään kompromissin, johon kumpikaan ei ollut täysin tyytyväinen.

Kompromissina tämä ilman ruusuköynnöstä

Itse pidin erityisesti seepiakuvista ja käsiasetelmista.




Mies taas toivoi väriä ja kasvonpiirteiden epäselvyyttä. Häntä häiristi kuulemma, jos morsiamen piirteet olivat selvät, enkä se ollut minä. <3
Miehen suosikki


Kotona katsoin vielä internetistä haulla häätaulujen malleja. Löysin Etsy-kaupasta mangatyylisiä häätauluja, jotka olivat nuorekkaamman oloisia kuin suurin osa Ateljé Margarethan malleista. Valikoin pari suosikkiani, jotka esittelin miehelleni toivoen pitävämme samasta. Kuin ihmeen kautta, mies suosikki oli minunkin. Taulua täytyy kyllä muokata sen verran, että yläkulman kirkko jätetään tekemättä. Tilalle suunnittelen tekstin nimistämme ja päivämäärästä. Joskus täytyy tyytyä kompromissiin, mutta onneksi tällä kertaa löysimme yhteisen sävelen.
Kirkko ja outo käännösteksti veks ja nimet tilalle

Toinen meitä molempia miellyttänyt häätaulu, joka jäi kakkoseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti