tiistai 30. heinäkuuta 2013

Vieraana häissä

Viikonloppuna tuli käytyä vieraana häissä, jotka oli järjestetty huolellisesti melkein kaikilta osin. Yksityiskohtiin oli kiinnitetty huomiota ja hääseurue oli askarrellut ihania yksityiskohtia. Riisit olivat pussin sijaan tötteröissä, josta ne oli helppo viskaista hääparin päälle. Paikkakortit tuplasivat vieraslahjana ja erikoisruokavaliot oli huomioitu erinomaisesti. En tarvinnut juhlalaukussa majailleita välipalapatukoita, mikä oli iso plussa. Lisäksi silmänruokaa riitti ja nautin juhlasta.

Koska omat häät ovat suunnitteilla, mieleni takertui tavallista herkemmin yksityiskohtiin, jotka olisi itse toteuttanut toisin. Aikaisemminkin vastaani on tullut juhlapaikka, joka on jaettu useampaan pienempään tilaan. Nämä vanhat rakennukset ovat toki mielettömän kauniita, mutta häihin ne soveltuvat huonosti. Erillisiin huoneisiin ahdetut ihmiset juhlivat oikeasti pussissa. Mitään ei kuulu ja mitään ei näe. Koska ei kuule, ei osaa siirtyä kuuntelemaankaan. Vaikka kuulisikin, usein puhujat päättävät kilistellä lasiaan kesken aterian. Toisissa huoneissa olijat joutuvat tällöin nousemaan ja siirtymään kesken lautasellisen. Hääpari ei voi oikein pidätellä innokkaita läheisiään, joten ymmärrän, että tämä ei ole heidän hallussaan. Läheiset sen sijaan voisivat oikeasti harkita kilistelyn ajankohdan paremmin ja käyttää mikrofonia, jos sellainen on saatavilla. Kovaääninenkin puhuja saattaa herkistyä ja kyyneliä niellessä ääni vajoaa jonnekin kurkun tietämille. Juuri se koskettavin hetki jää kuulijoilta kuulematta.

Äänentoistojärjestelmä

Pöytäkartta oli toteutettu perinteisesti pöydittäin, mikä on vieraille hankala tapa. Pienissä juhlissa oman nimen löytää melko nopeasti, mutta isommissa kartan eteen kertyy ruuhka, kun ihmiset lukevat pahimmassa tapauksessa kaikki yli sata nimeä ennen kuin löytävät omansa. Vieraille helpointa olisi erillinen aakkosjärjestyksessä oleva lista, josta oma nimi löytyy nopealla tottuneella vilkaisulla. Visuaalisesti tämä rajoittaa vaihtoehtoja, mutta on huomattavasti vierasystävällisempi.

Aakkosellinen istumajärjestys

Kokonaisuutena häät olivat aivan ihanat. Ihanimmastakin juhlasta voi kuitenkin löytää pikkuisen petrattavaa, koska kaikkea ei vain voi ottaa huomioon. Todennäköisesti omissakin häissä tulee olemaan pikku naarmuja, mutta tunnelma on se pääasia.

1 kommentti:

  1. So many wonderful dressesnon white wedding dresses for mature brides in south africa waiting for your option if you want to be a beautiful lady,please choose our dresses.
    View more dresses, please click http://www.beautydress.co.za
    For more dresses information, please email at beautydress.sa@gmail.com

    VastaaPoista