maanantai 15. heinäkuuta 2013

Pitsin nypläystä

Sain Helsingin reissultani matkaani isoäidin kellarissa vuosikauden majailleen nypläystyynyn ja muita nypläysvälineitä. Eilen ja tänään olen pitkän aikomisen jälkeen opetellut nypläyksen perusteita ja keksinyt siinä sivussa omaan työtapaani sopivia kikkoja. Erinomaiset suomenkieliset ohjeet nypläyksen aloittajalle löytyvät Raumalacen-sivuilta. Aloitin harjoittelun yksinkertaisella kuuden parin utilla, joka on välipitsi. Rytmi löytyi melko nopeasti ja olen nyplännyt jo metrin verran. Käyttötarkoitusta en vielä tiedä, mutta varmasti kapea peruspitsi tulee johonkin laitettua.

Kuuden parin utti
Kohta voisin kokeilla jo vähän vaativampiakin malleja ja puoli- ja liinalyöntejä. Mielessäni pyörii jo ajatuksia, mitä voisin nyplätä hääpäiväksi. Esimerkiksi juhlalaukku voisi olla ihana käsinnyplättynä. Yksinkertaisimmillaan satiini- tai silkkilaukkuun voisi lisätä pitsireunan koristeeksi. Itse pidän enemmän kokonaan pitsillä peitetyistä laukuista. En löytänyt esimerkkiä nyplätystä pitsistä tässä tarkoituksessa, mutta tehdaspitsillä päällystetystä laukusta näkee idean.


2 kommenttia:

  1. Hui, olisipa itsellänikin riittävästi hermoja moiseen! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Innostuin nypläämisestä ihan kunnolla ja kävin läpi kaikki neljä kurssityötä Raumalacen-sivuilta. Vahva käsityötausta auttoi varmasti, mutta sivusto oli todella hyvä opettaja. Varmasti jatkan nypläysharrastusta!

    VastaaPoista