keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Muistoksi

Hääkuvien lisäksi haluaisin, että päivästä jää käteen muutakin aineellista. Hääkimppu tietysti tulee kestämään aikaa, kun toteutan sen koruista. Olen myös ajatellut vieraskirjan erilaisia vaihtoehtoja. Perinteinen kirja tuntuu oudolta vaihtoehdolta pieniin häihin. Lopputuloksena olisi enintään kaksi täytettyä sivua peräkanaa kirjoitettuja nimiä, kun kukaan ei uskalla/jaksa/viitsi runoilla tai piirtää. Olen pyörinyt useamman yhdistyksen tapaamisissa, joissa kaikissa vieraskirjaa on täytetty innolla ja kieliposkella. Samaa toivoisin häideni vieraskirjalta, vaikka tiedän sukulaisteni olevan hieman nihkeämpää sorttia spontaanin luovuuden suhteen.

Vieraskirja itsessään voisi olla luova ratkaisu. Kun vielä kuvittelin mieheni haluavan perinteiset pohjalaiset sukuhäät, ajattelin tehdä tilkkutäkin vieraskirjaksi.

Parinkymmenen hengen kirjoitukset jättäisivät täkin surullisen tyhjäksi, joten vieraskirjan pinta-alan tulee olla huomattavasti pienempi. Kalenterin käyttäminen vieraskirjana ei asettaisi vieraille paineita keksiä omaa nimea kummempaa kirjoitettavaa, mutta myös tämä idea toimisi paremmin isommissa häissä. Sormenjälkipuut ja muut sormenjälkiä hyödyntävät kuvat kuten ilmapalloniput ovat myös hauska ja vieraita rasittamaton vaihtoehto. Etuna on koon helppo säätely vierasmäärän mukaan.

  
Itseäni kiehtoo eniten vaihtoehto jonkun päivittäin esillä olevan esineen käyttämisestä vieraskirjana. Seinälautanen tai koristetyyny voisi toimia.




Rahaa polttamalla tietysti saisi vaikka mitä ihania vaihtoehtoja. Siluettitaiteilijan palkkaaminen olisi mieletöntä: jokaisesta vieraasta saisi vieraskirjaan siluettikuvan nimen ja mahdollisen tekstin lisäksi. Siluettitaiteilijoita tosin on aika harvassa.
Toisaalta voisin jatkaa häissä nyt käytössäolevaa tapaani ja kierrättää vierailla ystäväkirjan. Samalla saa päivitettyä jokaisen yhteystiedot ja hääkuvaaja voisi ottaa jokaisesta vieraasta kuvan kirjaa varten. Ongelmana ystäväkirjoissa on vain aikuisille hillittömän vaikeat kysymykset. Mikä on paras bändi? Entä huonoin? Mikä on lempiruoka? Siis mitä? Maailma kadottaa jossain vaiheessa mustavalkoisuuden ja ensimmäinen mieleentuleva vaihtoehto ei enää läpäise suodatinta.

2 kommenttia: